Hírek

Elérhetőségek

Nyílt levél Rétvári Bence államtitkár úr részére

Tisztelt Sződligetiek!

A koronavírus nem áll meg a Sződliget határát jelző táblánál.
Ezért rendelte el az önkormányzat a részleges kijárási tilalmat és korlátozta a mai naptól a közterületen tartózkodást.

Sajnos az élet bizonyította, hogy helyesen döntöttünk, mert a tegnap este kaptunk hivatalos értesítést arról, hogy egy sződligeti lakos hatósági karanténba került. Sem a nevét, sem a címét nem hozzuk nyilvánosságra a személyiségi jogainak védelme érdekében, de fontosnak tartom, hogy tudjanak arról, hogy már községünkben is lehet a vírust esetleg hordozó személy. Ezért ismételten és hangsúlyosan kérem és felhívom Önöket, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai és járvány-megelőzési szabályokat!

Értsék meg a járvány logikáját: azok, akik egy hét múlva megbetegszenek, akik esetleg két hét múlva az intenzív osztályra kerülnek, vagy – ne adj’ Isten – három hét múlva meghalnak – azok MA fertőződnek meg! Ennek semmi jele nincs, nem is veszik észre! Ezért legyenek rettenetesen szigorúak mindenekelőtt magukkal szemben és tartsák be a szabályokat!

Lehetőleg ne érintkezzenek senkivel és MARADJANAK OTTHON!

Mivel a szükséges védő- és fertőtlenítő eszközök beszerzése egyre nagyobb nehézségekbe ütközik, ezért ma levélben fordultam segítségért községünk országgyűlési képviselőjéhez, az EMMI parlamenti államtitkárához, Rétvári Bence úrhoz. Arra kértem az államtitkár urat, hogy vesse latba befolyását, hogy a sződligeti embereket és mindenekelőtt a legveszélyeztetettebb csoportok támogatását végző szociális dolgozókat és helyi önkénteseket megfelelő védőeszközökkel láthassuk el. Védőmaszkok, védőkesztyűk és kézfertőtlenítő beszerzéséhez kértem a képviselő úr segítségét. Várom válaszát, amit természetesen meg fogok osztani Önökkel is.

Még egyszer: vigyázzanak magukra és maradjanak otthon. Tegyék félre az ellentéteket és támogassák, segítsék egymást! Közösen túl fogunk jutni a nehézségeken!