Hírek

Elérhetőségek

Önkénteseket toboroz az önkormányzat.

Tisztelt Sződligeti Polgárok!

A vírusfertőzés elérte térségünket. Vácon 3, Vácrátóton 1, Gödön pedig 8 család van hatósági karanténban. Mindenki számára világos kell legyen, hogy vírus az emberi érintkezéssel terjed, ezért a járvány útját úgy tudjuk lassítani, hogy minimálisra korlátozzuk a találkozásokat. Mindenkit megkérek, hogy lehetőség szerint maradjon otthon. Akinek segítségre van szüksége, ezen az űrlapon bejelentheti.( Az űrlap letöltése.) Amennyiben nincs internetelérése, telefonon várjuk a jelentkezéseket.

A 41/2020. (III.11. ) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdése szerint az (1) bekezdés c) és d) pontja szerint a hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.

Nem az ellátás kötelezettsége terheli tehát a polgármestert, hanem az ellátásról való gondoskodás.

Sződligeten az óvodai konyháról, 720Ft/menü áron biztosítjuk a kétfogásos ebédet az igénylőknek. Az ebéd kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

Fel kell készülnünk arra is, hogy tovább romlik helyzet és részleges kijárási tilalmat rendel el a kormány. Ezért segítséget kérek Önöktől. Megszervezek egy 18-60 év közötti, önkéntesekből álló csapatot, akik szükség esetén segíteni tudnak az olyan önkormányzati feladatok ellátásában, mint pl. az idősek gyógyszerrel, élelmiszerrel való ellátása. Védőfelszerelést biztosítani fogunk. Aki kedvet érez az önkéntességhez azt kérem, hogy jelentkezzen a polgarmester@szodliget.hu címen, vagy messenger, facebook, instagram elérhetőségeimen.

 

Üdvözlettel:

Juhász Béla
polgármester