Hírek

Elérhetőségek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Sződliget is aggódik a Samsung terjeszkedés miatt

Sződliget Nagyközség Önkormányzata – egyetértve a felé nyilvánított lakossági jelzésekkel – ezúton is kinyilvánítja a gödi Samsung-terjeszkedéssel összefüggő aggályokkal kapcsolatos egyetértését.  Egyúttal jelezzük: támogatjuk a gödi városvezetés problémákat tisztázandó erőfeszítéseit és szolidárisak vagyunk a gödi polgárokkal.

Másokkal együtt a sződligeti lakók is félnek a közelükben folyó, a környezetvédelmi aggályokra – véleményünk szerint - elégtelen megoldást kínáló terjeszkedéstől, a nagyságrendekkel megnövelendő veszélyes anyag előállítási és tárolási kapacitástól. Elképesztőnek tartjuk, hogy míg az országvezetők demagóg módon klíma- és környezetvédelmi intézkedésekről beszélnek, engedély születhet ma hazánkban arra, hogy alig száz méterre lakóházaktól 660 tonna veszélyes anyagot és 200 tonna tűzveszélyes elektrolitot tárolhassanak.

Polgármesterként továbbítom önkormányzatunk azon elhatározását, hogy a cég roppant nagy veszélyeket hordozó elképzeléseit, továbbá terveit a jelentős kapacitásnövelésre semmilyen módon nem fogjuk támogatni, nem biztosítunk területet, épületet, építkezési lehetőséget például az ottani munkaerőigényt biztosító munkásszállás létrehozására.

Valamint nem adjuk meg a lehetőséget a sződligeti tulajdonú utakon, közterületeken az itt élők komfortérzetét rontó terhelés megnövelésére.

 
Sződliget Nagyközség Önkormányzata nevében:

Juhász Béla
polgármester