Hírek

Elérhetőségek

A Sződligeti Általános Iskola épületének felújítása

Sződliget Község Önkormányzata Európai Uniós segítséggel újítja meg az általános iskola épületét.  

Sződliget Község Önkormányzata pályázatot adott be a Környezeti- és Energiahatékonysági Operatív Program keretében a Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára megnevezésű forrásra.

 

2017. február 21-én történt támogatói döntés alapján a KEHOP-5.2.9.-16-2016-00054 számú pályázatra 137,36 Millió Forint európai uniós támogatással jön létre.

A projekt a Szechenyi2020 keretében valósul meg, teljes pénzügyi finanszírozással.

A fejlesztés eredményeként az általános iskola külső szigetelése történik meg, valamint nyílászáróinak cseréje korszerűbb, jobban szigetelő ablakokra és ajtókra. A fejlesztés részét képezi napelem telepítése, mellyel az áramfogyasztás egy része kerül kiváltásra a megújuló, környezetbarát technikával. Az így megtermelt elektromos áramot az iskola közvetlenül fogja felhasználni. A felújítási munkák nagyobb része a tanítási időn kívül, a nyári szünetben fog megvalósulni, hogy az oktatás rendjét ne zavarja a beruházás.

Az őszi időszakra már csak azok a munkarészek maradnak, melyek a tanórákat a legkisebb mértékben bolygatják meg, a tervezett munkák műszaki átadása várhatóan 2017. október 30-án történik meg. A fejlesztés nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a káros anyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, ezáltal a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás részét képezi.