Hírek

Elérhetőségek

lomtalanítás

Már lehet igényelni a lomtalanítást

FIGYELEM! Már lehet igényelni a lomtalanítást!

FIGYELEM! Már lehet igényelni a lomtalanítást

Mint arról korábban már több alkalommal adtunk tájékoztatást, megváltozott rendszerben történik a lomtalanítás Sződligeten is.

Tovább »
Elektronikus lomtalanítási akció!

Elektronikus lomtalanítási akció!

Tisztelt Sződligeti Polgárok!
Egyre gyakrabban jelenik meg vasárnap és ünnepnapokon településünkön a "hulladékvas felvásárló". Ezeket a vállalkozókat kitiltani nem lehet.
Erről itt olvashatnak: https://www.jogiforum.hu/hirek/25566
A megoldás lehet az, hogy a lakók nem adnak el használt, hűtőszekrényt, vagy akkumulátort a házalóknak. Ha nem lesz üzlet, nem fognak ide jönni!
Kérem inkább éljenek az elektronikus lomtalanítási akcióval! Két előnye is van! A fillérekért eladó hűtőszekrény váza nem fogja az erdőszélén végezni és az óvodai alapítványnak is segítenek. Köszönöm az együttműködést.
Juhász Béla polgármester

Tovább »
Sződliget Nagyközség Önkormányzatának tájékoztatója a hulladék szállításról.

Sződliget Nagyközség Önkormányzatának tájékoztatója a hulladék szállításról.

Tisztelettel kérjük a sződligeti polgárokat, hogy településünk tisztasága érdekében a korábban tapasztalt együttműködéssel segítsék elő a továbbiakban is zöldhulladék elszállítását.
Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a szolgáltatással kapcsolatos problémákkal, kérdésekkel ne a sződligeti önkormányzatot, vagy hivatalt, hanem a gyorsabb megoldás érdekében közvetlenül a szolgáltatót keressék.
A Zöld Híd Kft. zöldhulladék-begyűjtéssel kapcsolatos felhívása teljes terjedelemben a hivatalos önkormányzati honlapon (szodliget.hu) érhető el.

Tovább »
Nyílt levél Fördős Attila Társulási Elnök részére

Nyílt levél Fördős Attila Társulási Elnök részére

Fördős Attila Társulási Elnök részére
Tisztelt Elnök Úr!
A korábbi években a pénzügyi helyzet miatt tragikus módon csökkent a lomtalanítások száma. 2015 előtt még évi két lomtalanítás volt. 2016-tól már csak évente egyszer történt meg a lomok elszállítása. A múlt évben pedig egyáltalán nem volt lomtalanítás. Egyre több háztartási lom jelenik meg az erdő széleken és a mezei földutak mentén. A települési lakosok minden közmeghallgatáson, lakossági fórumon újra és újra felteszik a kérdést: Mikor lesz a lomtalanítás?

Tovább »
Lomtalanítási felhívás!

Lomtalanítási felhívás!

A lomhulladék leadására kizárólag magánszemélyek részére van lehetőség.
A díjmentes elhelyezés évi egy alkalommal vehető igénybe, háztartásonként maximum 1-1,5 m3 mennyiségben. A szolgáltatásra azon magánszemély jogosult, aki szerepel az ügyfélnyilvántartásban, valamint felmutatja lakcímkártyáját, illetve egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló dokumentumot

http://www.zoldhid.hu/tarsulas/tarsulas-kapcsolat/

Tovább »