Hírek

Elérhetőségek

Többmilliós brüsszeli támogatás Sződligetnek

Többmilliós brüsszeli támogatás Sződligetnek Közel nyolcmillió forintos
(25 ezer eurós) pályázati forrást nyert el Sződliget az Európai Unió által kiírt Európa a Polgárokért Program (Europe for Citizens Programme) keretében.

A közvetlen brüsszeli támogatás lehetőséget nyújt számunkra nagyszabású testvértelepülési találkozó megtartására oly módon, hogy az a sződligeti polgároknak nem kerül egy forintjába és nem terheli nagyközségünk költségvetését sem. Önkormányzatunk már korábban is törekedett arra, hogy olyan pályázatokon is induljon, melyekhez nem szükséges önrész,  illetve  nem  függenek  a  kormány  támogatási  szándékától. 

Így  benyújtottuk  elképzelésünket  arra  a  programra, amelynek célja a testvértelepülések polgárait is bevonó, közös  gondokról  szóló  projektek  támogatása.  Ez egyben lehetőségeket teremt a társadalmi szerepvállalásra és az önkéntességre  is.  Az  önkormányzatoknak  és  a  társulásoknak  nyújtott finanszírozás a települési hálózatok fejlesztését kívánja fenntarthatóbbá tenni.
Az  elnyert  25.000  eurós  forrásból  terveink  szerint  egy  háromnapos  találkozót  fog  Sződliget  tartani,  melyre  nyolc országból hívunk küldötteket. A téma a fiatalok adott településen történő boldogulásának elősegítése.

A tanácskozás célja  az  lesz,  hogy  megvitassuk  egymás  tapasztalatait,  elképzeléseit és a kölcsönös lehetőségeket kihasználva hasznos eszközöket, módszereket ismerjünk meg hazánk egyik legégetőbb problémájának enyhítésére.