Hírek

Elérhetőségek

Polgármesteri tájékoztató a gyermekintézmények működéséről

A néhány napja kihirdetett veszélyhelyzet, illetve a további, március 14-i kormányfői tájékoztatásban ismertetett országos hatáskörű döntések figyelembevételével nagyközségünk polgármestere – a koronavírus miatti veszélyhelyzetben ráruházott hatáskörében – egyeztetést folytatott jogi és egészségügyi szakemberekkel a kisgyermekekkel foglalkozó szociális és nevelési intézmények további működéséről.

Ezen egyeztetéseket figyelembe véve a sződligeti bölcsőde és óvoda nyitvatartása kapcsán Juhász Béla a következőkről tájékoztatja Sződliget polgárait.
A Sződligeten működő Csemeteliget Napközi Otthonos Óvoda és Mini Bölcsőde – további intézkedésig – folytatja tevékenységét. Az intézményben dolgozókkal és a szakemberekkel közösen kialakított döntés szerint
2020. március 16-tól az eddigi nyitvatartás szerint ügyeleti rendszerben fogadják a gyermekeket.

Ugyanakkor felhívjuk a szülők, gondviselők figyelmét, hogy mindenki csak saját felelősségére vigye az intézménybe a gyermekét. Kérjük, aki bármely más, családra nézve megnyugtató elhelyezést biztosítani tud a kicsiknek, inkább azt válassza és ne a közösségben való elhelyezést.

Kérjük továbbá: amennyiben olyan döntést hoznak, hogy mégsem az intézményben szeretnék napközben elhelyezni a gyermeküket, azt előtte jelezzék az intézmény vezetésének. Köszönjük.

Juhász Béla polgármester tájékoztatása szerint az ügyeleti rendszer visszavonásig, illetve az esetleges újabb intézkedések meghozataláig működik majd. Reményét fejezte ki, hogy további korlátozásokat nem kell bevezetni, ám szükség esetén saját hatáskörben azonnal meghozza a megfelelő döntéseket és arról tájékoztatja az érintett családokat.
Kérjük, mindenki továbbra is fegyelmezetten, saját, családja és környezete érdekében felelősségteljes magatartással segítse a koronavírus megelőzését.