Hírek

Elérhetőségek

Tanterembővítés előtt az iskolánk

Ismét kényelmesebb lesz diákjaink második otthona

Bár az általános iskolák már sok éve átkerültek állami felügyelet alá, a sződligeti önkormányzat természetesen azóta is nagy súlyt helyez arra, hogy a nagyközség pedagógusai, tanulói az ottani időt minél kényelmesebb körülmények között töltsék el tanítással/tanulással. Az erre való törekvést ismét nagy siker koronázta: négy tanteremmel bővülhet a Sződligeti Gárdonyi Géza Általános Iskola!

Az előzményeket felidézve meg kell említeni, hogy két éve uniós forrásból több, mint 137 millió forintot nyert az intézmény az önök bizalmából 2014-ben a Tiszta Forrás Szövetség jelöltjeiből megválasztott képviselő-testület által beadott pályázaton. Az akkori fejlesztés eredményeként megtörtént a külső szigetelés, valamint az épület nyílászáróinak cseréje korszerűbb, jobban szigetelő ablakokra és ajtókra. A fejlesztés részét képezte a napelem rendszer telepítése, mellyel az áramfogyasztás egy része került kiváltásra a megújuló, környezetbarát technikával.

De a létesítmény további fejlesztése nem állt meg, hiszen iskolabővítésre is sikerrel pályázott önkormányzatunk. Örömmel számolhatunk be arról, hogy immár a közbeszerzési pályázat is eredményesen zárult. A legkedvezőbb ajánlatot a KIPSZER Fővállalkozási és Tervező Zrt. nyújtotta be, mellyel a projektgazda BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a tervezésre és a kivitelezésre közel 169 millió forintos szerződést köt.

A beruházás műszaki tartalma szerint az iskolát 4 db tanteremmel kell bővíteni. Az új területek a meglévő iskolaépület bővítményeként 2 szinten kerülnek kialakításra. Az új kétszintes épületrész hasznos alapterülete 270 m2, ebből a 4 tanterem alapterülete 212 m2, a fennmaradó alapterületen akadálymentes WC, tárolók, közlekedő és lépcső kerülnek kialakításra.